Gang v Brně zneužíval dívky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Gang v Brně zneužíval dívky

Oběti hledali lumpové i na večírcích v bytech.
Oběti hledali lumpové i na večírcích v bytech. (Foto Aha! – Mid. AI)

Jihomoravská metropole Brno zažila v polovině šedesátých let minulého století skandální řádění osmnáctičlenné bandy mladých darebáků. Ti v bytech nebo městských parcích znásilňovali či pohlavně zneužívali děvčata. Obětí bylo celkem třináct (ve věku 12 až 16 let).

Mimořádnou pozornost veřejnosti vyvolalo odvolací řízení u krajského soudu v Brně, které se konalo koncem srpna 1966. O jeho výsledcích referoval deník Rudé právo 1. září téhož roku. Jak uvedl, ke krajskému soudu se odvolali jak obžalovaní, už potrestaní soudem první instance, tak i prokurátor. A pachatelé rozhodně neměli z konečného verdiktu radost. Právě naopak. Už jednou soudně trestanému řidiči M. Cibulkovi (24) zvýšil trest odnětí svobody ze tří na čtyři a půl roku.

Zatím jednou soudně trestanému horníku J. Stojanovi (20) z osmi měsíců vězení na rok a čtvrt. Nikde nepracující O. Zavřelové (19) potvrdil odvolací soud původní trest dvouletého zamřížovaného pobytu v base. Na lavici obžalovaných usedlo i patnáct mladistvých zlotřilců. Těm prvoinstanční soud uložil tresty v délce od osmi měsíců do čtyř a půl roku. Jednomu z nich ovšem odvolací krajský soud zvýšil dobu pobytu za katrem o rok a půl, dvěma o rok a dalším dvěma o půl roku.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.