Uloupené kačky propíjel s družkou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Uloupené kačky propíjel s družkou

Mladík lup roztočil se svou slečnou.
Mladík lup roztočil se svou slečnou. (Foto Aha! – Mid. AI)

V českotěšínské restauraci nakukal mladík (21) penzistovi (64), že mu prodá velmi výhodně ojetý osobní automobil. Na to důchodce slyšel a vyrazil s mladým recidivistou z hospody ven, aby se na auťák podíval. Jenže to byla past.

Těšína na Karvinsku byl ve svém věku už zkušený kriminálník. Však taky třikrát seděl před soudem na lavici obžalovaných a třikrát si vyslechl rozsudek. V srpnu 1972 se dopustil dalšího trestného skutku – loupeže. Příběh popsal deník Rudé právo 8. srpna. Darebák seniora zavedl do suterénu nedalekého domu, kde mu pod hrozbou násilí odcizil 350 korun, a pak zmizel. Oklamaný a ponížený důchodce si to samozřejmě nenechal líbit a obratem se vydal na služebnu tehdejší Veřejné bezpečnosti.

Tam vyklopil, co se mu před chvílí stalo, a muži zákona následně vyrazili do terénu. Lupiče zastihli v jiné restauraci, kde ukořistěné koruny vesele propíjel se svou družkou (21). Nestačil se divit, jak rychle mu na zápěstích cvakly ocelové náramky. A protože i přes nízký věk patřil už k protřelým zločincům, u soudu, který ho čekal, nemohl počítat s žádnou polehčující okolností.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.