Žena fingovala přepadení | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Žena fingovala přepadení

Ženě se podle lékaře spustila krev z nosu sama.
Ženě se podle lékaře spustila krev z nosu sama. (Foto Aha! – Mid. AI)

Na četnickou stanici v Polné na Jihlavsku přišla 18. ledna 1927 jistá Anna Kratochvílová s tím, že byla přepadena a zbita dvěma neznámými muži. A to v době, kdy mířila na poštu, aby tam podala dopis. O případu psal deník Československá republika devět dní poté.

Zraněná žena podle své výpovědi už dojít na poštu nezvládla. Dopis předala dvěma školákům, které požádala, aby ho tam donesli a nechali odeslat. Polenským četníkům se ale ta lapálie nechtěla zdát. Leccos nasvědčovalo fingovanému přepadení. Na poště totiž muži zákona zjistili, že žádný dopis, o kterém Kratochvílová mluvila, podán nebyl.

Nedokázala ani označit kluky, kterým měla dopis předat. Údajně přepadenou ženu prohlédl policejní lékař. Ovšem konstatoval, že zdravotní stav Kratochvílové neodpovídal jejímu popisu přepadení – nebyla vůbec zraněna a neutrpěla ani žádné krevní podlitiny. Lékař konstatoval, že ženě se spustila z nosu krev. Avšak to nemusel být následek úderu. Mohlo jít i o samovolné krvácení, které může zapříčinit rýma, zvýšený krevní tlak, ve výjimečných případech i změna počasí. „Záhadný případ se vyšetřuje,“ podotkl deník. Závěry četnického šetření dnes už nejsou známy.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.