Škodná na Sokolovsku a Karlovarsku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Škodná na Sokolovsku a Karlovarsku

Muže zadrželi přímo při činu, když vykrádal obchod.
Muže zadrželi přímo při činu, když vykrádal obchod. (Foto Aha! – Mid. AI)

Škodná řádila v roce 1984 na Sokolovsku a Karlovarsku. Právě v tomto regionu totiž neznámý pachatel v nočních hodinách vykrádal uzamčené prodejny potravin. Celkem se mu podařilo vniknout do pěti obchodů.

Odnášel si lihoviny, uzeniny, konzervy, lahůdky i cigarety. Příslušné inventury pak vyčíslily značnou vzniklou škodu. Ta celkově přesáhla částku 40 tisíc korun. Dnes bychom řekli – průměrná měsíční mzda u nás. Jenže tehdy, před čtyřiceti lety, taková částka v časech existence ČSSR představovala 14 průměrných měsíčních platů a v prodejnách Mototechny se za ni dal koupit východoněmecký dvoutakt Trabant 601.

Západočeským kriminalistům unikající poberta nadělal dost starostí, ale na konci října zmíněného roku jeho »šňůru« přece jen dokázali přetrhnout. Zloděje totiž dopadli v Karlových Varech přímo při činu a ukázalo se, že šlo o už vícekrát soudně trestaného chmatáka (28) z okresu Sokolov. „Při domovní prohlídce byla u něho část odcizených věcí zajištěna,“ napsal denní tisk 30. října. Další soud a basa polapeného dlouhoprsťáka neminuly.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.