Při sáňkování praskaly kosti | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Při sáňkování praskaly kosti

﷯Zimní radovánky v ﷯Praze nejsou bez rizika.
﷯Zimní radovánky v ﷯Praze nejsou bez rizika. (Ilustrační foto ara)

Celkem sedm při sáňkování těžce zraněných Pražanů muselo být ošetřeno na Štědrý den roku 1926. Hned pět z nich utrpělo zlomeniny nohou. Je s podivem, že pokaždé šlo o nohu levou. O den později to oznámil deník Československá republika a přidal několik podrobností.

Na svahu v Podolí-Dvorcích sáňkovali nezaměstnaný Rudolf B. (23) a holičský pomocník Vladimír K. Oba bourali, byli omráčeni, krváceli z úst a museli být dopraveni do všeobecné nemocnice. Rudolf B. utrpěl zlomeninu levé nohy v koleně. Na Bohdalci se srazily se svými sáňkami dělnice Emilie A. a úřednice Pavla H. Obě utrpěly podobné zranění – zlomeninu levé nohy v kotníku. Skončily také ve všeobecné nemocnici.

Truhlářský učeň Karel K. vjel v Nuslích na saních do hlubokého příkopu a byl z toho těžký otřes mozku. I on putoval do všeobecné nemocnice. Tam se mohl potkat s manželkou úředníka Františkou K., jež sjížděla na saních svah mezi Pankrácem a Podolím. Jízdu nezvládla a zlomila si levou nohu. U Motola si zase dopřála potěšení ze zimních radovánek učitelka Marie L. Při pádu ze saní se ovšem její levá noha dostala pod sanici a výsledkem byla zlomenina pod kolenem. Všichni jmenovaní měli toho roku notně pokažený Štědrý večer...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.