Kriminálka zatrhla »mikulášskou« nadílku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Kriminálka zatrhla »mikulášskou« nadílku

Ilustrační foto
Ilustrační foto (zaprášené zločiny)

Předčasného Mikuláše si počátkem prosince 1988 »nadělila« trojice pobertů. Mikuláše, anděla ani čerta k tomu chmatáci nepotřebovali. Drze se vloupali do rodinného domu v Praze-Kyjích a odnesli si různé věci. Zděšení majitelé vilky vyčíslili vzniklou škodu částkou 75 000 korun.

Jestliže měsíční průměrná mzda tehdy činila zhruba 3300 korun, musel by na tuto částku řadový občan ČSSR vydělávat skoro dva roky. Co se dlouhoprsťákům ve vile líbilo? Bylo toho, pravda, dost. Zmizela z ní dvě videa, taky radiomagnetofon, tři páry zlatých dětských náušnic, další šperky a zapomenout nesmíme ani na lahve drahého alkoholického pití. Tak o tom na počátku prosince zmíněného roku informoval tisk. Ovšem den před svátkem Mikuláše odvedli pražští detektivové kriminální služby tehdejší Veřejné bezpečnosti kus dobré práce. Případ vloupání do domu v Kyjích vyřešili, tři darebáky, kteří ho měli na svědomí, vypátrali a sebrali. Jak se dalo čekat, šlo vesměs o už několikrát soudně trestané recidivisty. A jejich kořist? I tu kriminalisté dohledali. Přechovával ji muž z Prahy 6 ve svém bytě, kde měla »počkat« na překupníka. Takže bylo po nadílce... Nepoctivce čekal samozřejmě soud a pak další basa.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.