Domů na Vánoce už nedošla | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Domů na Vánoce už nedošla

Annu doprovázel neznámý muž.
Annu doprovázel neznámý muž.  (Ilustrační foto ara)

Mrtvola Anny H. (†17) byla nalezena 26. prosince 1924 na polní cestě poblíž Brodku u Přerova. Podle nálezu soudní komise byla zardoušena. Útočník jí přiškrtil rukou hrdlo a promáčkl chrupavku. Hned po nálezu dívčiných ostatků se rozběhlo vyšetřování vraždy.

A také pátrání po neznámém vrahovi. Podle deníku Československá republika z 31. prosince bylo zjištěno, že dívka odjela den před svou smrtí z Olomouce vlakem do Brodku u Přerova, odkud jsou to do jejího rodného Císařova tři kilometry pěšky. Pátrací orgány získaly informaci od Anniny kamarádky, podle níž se jí svěřila, že to mezi ní a rodiči příliš neklape.

Anna řekla, že pokud by měla nastat doma hádka, vrátí se do Olomouce. Vyslechnuto bylo i několik cestujících z uvedeného vlaku. Podle svědků cestoval spolu s Annou H. mladý muž (asi 22), slabší postavy. S dívkou zapředl hovor a tvrdil jí, že je řezníkem v blízkém Citově. Vystupoval, stejně jako nebohá dívka, na nádraží v Brodku u Přerova. Anna H. nesla v rukou balík v šedém papíru, ve kterém měla dárky pro rodiče. Tento balík však nalezen nebyl. „Po podezřelém muži zahájilo četnictvo pátrání,“ konstatoval deník. Zda bylo úspěšné, není známo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.