Podivné drama během svátků | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Podivné drama během svátků

Dívka se z nábřeží vrhla do vody.
Dívka se z nábřeží vrhla do vody. (Ilustrační foto ara)

Pod titulkem »Podivné drama na Štědrý den« přinesl 27. prosince 1910 brněnský deník Lidové noviny popis rodinné tragédie, která se odehrála v Olomouci. A to v rodině výčepníka kořalky W., který byl současně majitelem hostince v nedalekém Úsově.

Podle listu skonala manželka pana W. právě o Štědrém dnu, a to kolem šesté hodiny večerní. Trpěla už delší dobu srdeční vadou a příčinou její smrti byla mrtvice. Dcera Berta (†26), povoláním modistka, bydlela u rodičů. Nebyla v posledních chvílích matčina života doma. Když se asi za půlhodinu vrátila a zjistila, že její milovaná maminka už nežije, utrpěla šok.

A tak vyběhla jen v lehkém domácím oblečení z domu, za mostem blízko měšťanské střelnice skočila do ledových vod řeky Moravy a utopila se. Její otec s několika sousedy se ještě téhož večera pokoušel tělo mrtvé dcery najít, ale marně. „Až na Boží hod po 8. hod. ranní byla mrtvola nalezena. Aby dvě mrtvoly nebyly v jednom domě, byla dcera převezena do olomoucké umrlčí komory. V Úsově budou obě pochovány na místním izraelitském hřbitově do rodinné hrobky,“ uzavřely Lidové noviny.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.