Chmatáci zatčeni v předvánočním čase | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Chmatáci zatčeni v předvánočním čase

Zlodějská banda řádila v okolí Liberce. Zajímaly je hlavně rekreační chalupy.
Zlodějská banda řádila v okolí Liberce. Zajímaly je hlavně rekreační chalupy.  ( Ilustrační foto ara)

Blížil se vánoční čas roku 1988 a tři kumpáni ze severu Čech (56, 47 a 35) se těšili, jak si svátky klidu a pohody užijí. Nakradeno měli dost, se zlodějnami začali už počátkem listopadu a kořist byla bohatá.

Jak napsal denní tisk 20. prosince, pobertové se zaměřili na chaty a venkovské rekreační chalupy v Podještědí. Od Dušiček už zely prázdnotou, majitelé se hřáli v teple svých domů či bytů, takže dlouhoprsťákům nehrozilo žádné nebezpečí, že by snad byli při krádežích zastiženi a vyplašeni. Kromě chat a chalup vykrádali i kantýny, i tam se v nočním čase nabízela zajímavá kořist.

Co kradli? Co jim přišlo pod prsty – peníze, také magnetofony či televizory, které pak pod rukou prodávali zájemcům, jimž bylo šumafuk, že šlo o tovar zjevně odcizený. Když zlotřilci narazili na jídlo, pití a cigarety, uspořádali hostinu a mejdan. S něčím takovým, jako bylo zaměstnání, si hlavy nelámali. Zlodějských zkušeností měli habaděj, však taky nejstarší z nich už seděl devatenáctkrát v base, prostřední jedenáctkrát a nejmladší sedmkrát. Jenže... Ač se blížil vánoční čas, kriminálka v Liberci nelenila, pátrala, až trojici chmatáků vypátrala. A sebrala. Svátky klidu a pokoje tak kumpáni prožili pod zámkem – a pak je zase čekal soud. V jejich životech ostatně nic nového pod sluncem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.