Školák zastřelil sestřičku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Školák zastřelil sestřičku

Hoch měl holčičku hlídat
Hoch měl holčičku hlídat (Ilustrační foto ara)

Děsivé úmrtí maličké Zdeňky Š. (†5 měsíců) v obci Nebílovský Borek vyšetřovala v září roku 1908 komise Krajského soudu v Plzni. Miminko zemřelo po zásahu z brokovnice a mrtvolka byla broky doslova zdevastována.

Takto o hrůzné události pod titulkem »Příšerná smrt malého dítka« referoval regionální týdeník Český západ dne 1. října zmíněného roku: „Dne 25. září odešla ráno manželka Karla Š. na pole a zanechala doma maličkou dcerušku Zdeňku s chlapcem Josefem (10), jenž měl sestřičku opatrovati. Když se vrátila domů z pole, našla dítko mrtvé a bez ruky. Po bedlivém hledání nalezena ručka i s rukávem košilky zavěšena na hřebíku u jednoho obrázku, jenž byl právě nad kolíbkou.

Chlapec matce tvrdil, že cizí muž, jenž chtěl na něm peníze, vystřelil a malou Zdeničku zastřelil. Ruka její odletěla prý následkem rány.“ Toto tvrzení ovšem vyznívalo velmi nepravděpodobně. „Plzeňská komise soudní vyšetřila, že dítě bylo střeleno zblízka, takže mnoho broků, ano i zátka vletěla do těla. Kdo dítě vskutku zastřelil, se nyní soudně zjišťuje. Chlapec bezpochyby našel otcovu flintu doma, zahrál si s ní – a neštěstí bylo hotovo,“ uzavřel zprávu Český západ.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.