Číšníka probodl agresivní teenager | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Číšníka probodl agresivní teenager

Mladík nechtěl ukázat občanku.
Mladík nechtěl ukázat občanku. (Foto ara)

Dramatický slovní konflikt mezi mladým číšníkem (†25) a mladistvým hostem (16) vyvrcholil počátkem září 1972 v restauraci Prazdroj v Plzni nečekaným a fatálním ozbrojeným útokem. Teenager vytasil nůž a bodl jím číšníka do prsou. Ten zanedlouho zemřel.

O šokující události informoval denní tisk 4. září zmíněného roku. Jak napsal, mezi mladíkem a obsluhujícím se strhla prudká hádka, která vyvrcholila vražedným atakem. Těžce zraněný číšník byl převezen vzápětí na pracoviště tehdejšího plzeňského Krajského ústavu národního zdraví, kde však přes všemožnou pomoc lékařů svému zranění podlehl. Po celou dobu před smrtí byl v bezvědomí, takže nemohl být vyslechnut.

Podle přítomných hostů, kteří incident sledovali, se měl mladík arogantně dožadovat, aby mu číšník přinesl pivo. Ten ovšem tak, jak mu to ukládal zákon, požadoval po teenagerovi nejprve předložení občanského průkazu. Mladík místo toho sáhl po noži a bodnutím do hrudi osud svého oponenta zpečetil. Podle tehdejšího trestního zákona hrozil pachateli vraždy až absolutní trest smrti. Ovšem vrah, který ještě nedovršil osmnáct let věku, mohl být odsouzen nanejvýš k deseti letům odnětí svobody.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.