Rval se a zemřel v nemocnici | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Rval se a zemřel v nemocnici

lustrační foto
lustrační foto (ara)

Jak dne 9. října 1966 oznámil deník Rudé právo, v nemocnici ve Vyškově zemřel J. Š. (†36) z nedaleké obce Dětkovice. Jeho smrt měla nepochybně souvislost s rvačkou většího počtu bitkařů, při které nebožák před několika dny utrpěl vážné zranění hlavy.

O tom, co se stalo, se list rozepsal podrobněji. J. Š. z Dětkovic se porval s trojicí mladíků (všichni 19), kteří bydleli v obci Pačlavice, a podlehl přesile. O důvodu a původci rvačky se deník nezmínil. Lze předpokládat, že jednou z příčin mohla být i rivalita obou obcí, které jsou od sebe vzdáleny necelé tři kilometry. Jisté je, že během bitky utrpěl J. Š. několik úderů do hlavy.

Po jednom z nich upadl do bezvědomí, ovšem zanedlouho se z něj probral. Jeho bratr ho pak odvedl domů. Zdálo se, že zranění nebudou příliš vážná, ovšem později začal J. Š. pociťovat silné bolesti hlavy, a proto se rozhodl navštívit svého lékaře. Ten samozřejmě nemohl blíže diagnostikovat příčiny bolesti, a proto pacienta odkázal na nemocnici ve Vyškově. Tam byl nešťastník okamžitě hospitalizován a po dvou dnech bohužel zemřel, zřejmě na krvácení do mozku. „Případ vyšetřují orgány VB,“ konstatovalo Rudé právo závěrem. Výsledky vyšetřování už dnes neznáme.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.