Řezník Petr Janeček (28) pobodal kamaráda: Chtěl zažít pocit z porážky člověka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Řezník Petr Janeček (28) pobodal kamaráda: Chtěl zažít pocit z porážky člověka!

Ostravský řezník Petr Janeček si vyzkoušel porážku člověka. Pobodaný Miroslav K. je od útoku invalidní.
Ostravský řezník Petr Janeček si vyzkoušel porážku člověka. Pobodaný Miroslav K. je od útoku invalidní. (Foto Aha! – Pavel Ryšlink, ara)

Vyzkoušet si, zda je stejné zapíchnout člověka jako podsvinče, chtěl řezník Petr Janeček (28) z Ostravy. Patnáctkrát vrazil nůž do známého, kterému dlužil peníze. Soud mu vyměřil za pokus o vraždu 14letý trest.

Vyučeného řezníka a feťáka na pervitinu Janečka dlouhodobě pronásledovaly představy o smrti a o porážení lidí. V listopadu 2014 už touze zabořit nůž do člověka nedokázal odolat. Pod záminkou, že mu nese dluh 700 korun, navštívil na ubytovně známého Miroslava K. Když se k němu otočil zády, stalo se z Janečka vraždící monstrum.

Kámoše bodal dvěma kuchyňskými noži najednou. Dohromady mu je vrazil do zad, do krku a do boků patnáctkrát. Jeden nůž v napadeném zalomil, což způsobilo poškození míchy a Miroslav je na vozíku.

Znalci konstatovali, že jde o člověka se silnou poruchou osobnosti, egocentrika s velmi agresivními sklony.

Vše popisoval v deníku

Řezník Janeček si o všech svých snech, pocitech i skutcích psal deník. V něm detailně popsal nejen zrůdnosti, o kterých snil, ale i plán vraždy své tehdejší přítelkyně, kterou měl v úmyslu sprovodit ze světa, pokud by ho policisté po útoku na Miroslava K. nechytili.

Smrt všude kolem něj

U soudu se mimo jiné hájil tím, že byl ve špatném psychickém stavu. Pravdou je, že smrt ho v posledních letech doprovázela na každém kroku. V roce 2010 se mu zabila oblíbená sestřenice a v roce 2011 spáchala sebevraždu jeho matka. Když pak byl ve vazbě, spáchal sebevraždu i jeho bratr.

Marně odmítal detenci

U soudu žádal, aby mohl být jen v kriminále. Výkon trestu má totiž nařízen v detenčním ústavu. „Prosím, jsem ochoten přijmout těch čtrnáct let kriminálu, ale ta detence je zbytečná,“ prohlásil Janeček. Marně!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.