Vraždil z nešťastné lásky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Vraždil z nešťastné lásky!

Lásce mladých milenců jejich rodiny nepřály.
Lásce mladých milenců jejich rodiny nepřály. (Ilustrační foto scom)

Bezduchá těla milenců Miroslava Z. (†20) a Marii S. (†19) našel v lednu 1946 nedaleko fabriky na zpracování kaolinu u obce Dolní Zálezly na severu Čech náhodný kolemjdoucí. Oba mladí lidé byli mrtví.

Protože Miroslava i Marii někdo zastřelil, šetřili příslušníci SNB případ nejprve jako dvojnásobnou vraždu. Záhy se ale ukázalo, že pachatelem je Miroslav Z. Mladík zastřelil nejprve dvou dívku a pak i sebe. Milenci bydleli v nedalekých Dubicích a o jejich lásce se všeobecně vědělo. Vztah ale nebyl šťastný, protože příbuzní na obou stranách milencům nedávali žádnou naději na svatbu a budoucí společný život.

Podle svědeckých výpovědí si Miroslav a Marie zoufali. Nějaký čas se scházeli tajně a věřili, že rodiny nakonec ustoupí a rodiče jim požehnají. Když se však situace neměnila, milenci usoudili, že s budoucím společným životem nemohou počítat, a proto se pravděpodobně rozhodli alespoň pro společný odchod ze světa. Existuje však i možnost, že dívka o plánu svého milého nevěděla. To už se ale dnes nedozvíme…

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.