Za vraždu vdovy dostal chamtivec provaz! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Za vraždu vdovy dostal chamtivec provaz!

Vraha nebohé vdovy oběsili.
Vraha nebohé vdovy oběsili. (Ilustrační foto: ara)

Vdovu po armádním rotmistrovi Marii CH. umlátil ve středu 4. listopadu 1936 v Městci Králové na Nymbursku surový zločinec. Zohavenou mrtvolu objevil četnický strážmistr Josef H., který šel ženu zkontrolovat, protože dlouho nevycházela.

Dům byl úředně otevřen na pokyn starosty. Ztýrané a zohavené tělo nešťastné staré paní leželo v průjezdu. Případem surové vraždy se začalo okamžitě zabývat četnictvo v Jičíně. Muži zákona chtěli útočníka vypátrat za každou cenu, vždyť napadl vdovu po jednom z jejich řad. Pátrání po unikajícím zabijákovi vedl major L. a bylo zakončeno úspěchem. Četníci zatkli Jana J., zemědělce z pět kilometrů vzdálené Opočnice, kterého po celou dobu místní občané ze spáchání zločinu podezírali. Motivem jeho hrůzného skutku byla snaha stařenu oloupit, protože Jan J. měl značné finanční problémy. Když však viděl strašné následky svého útoku na bezbrannou ženu, vyděsil se a z domu utekl, aniž by cokoli odnesl. Vrah byl souzen v Jičíně a tamější porota ho poslala na šibenici.




Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.