Lupič chudou stařenku nemilosrdně podřízl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Lupič chudou stařenku nemilosrdně podřízl!

Brutální vraždu dokonal lupič nožem.
Brutální vraždu dokonal lupič nožem. (Foto: ara)

Starou hospodyni Kateřinu R. (†70) z Křivic na Rychnovsku v březnu 1901 brutálně zavraždil neznámý lupič. Ženu nejprve udeřil do hlavy, škrtil ji a pak ji bestiálně
podřízl nožem.

Vrah si počkal, až bude hospodyně v hájence sama. »Ubohá bránila se dosti, však co vše platno, když se nikoho v té samotě dovolati nemohla. Zlosyn vše prohledal, zámky násilím vypáčil, však peněz nenalezl. A aby svůj černý čin snad ukryl, pod lůžkem R. oheň založil,« konstatuje dobová zpráva. Oheň však spálil jen jednu postel. Pak, zřejmě z nedostatku vzduchu, sám zvolna uhasínal. V té době vešel do domku hajný Š., který uvnitř našel už mrtvou stařenu. Protože na dveřích a zámku nebyly patrné žádné stopy násilí, dalo se předpokládat, že nebožka svého vraha znala a bez okolků ho pustila do hájovny. Četníci v té souvislosti zatkli jistého muže z Křivic. Nepodařilo se mu však nic prokázat,a tak případ zůstal nevyřešený.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.