Přežil dvě kulky do hlavy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Přežil dvě kulky do hlavy!

Mladík se chtěl zastřelit, ani dvě kulky ho ale nezabily.
Mladík se chtěl zastřelit, ani dvě kulky ho ale nezabily. (Ilustrační foto ara)

Dvě kulky si v květnu 1901 vpálil do hlavy Franz L. (16) z Nahého Újezdu na Tachovsku. Krátce před tím zabil svoji dívku Marii K. Vražda se mu podařila, pokus o sebevraždu přežil...

Marie a Franz si dali schůzku u vstupu do opuštěných dolů. Tam se ale pohádali, děvče chtělo patrně vztah ukončit. Franz představu rozchodu neunesl a třikrát na Marii vystřelil, dívka neměla nejmenší naději na přežití. Naopak ani dvě kulky, které si mladík následně vpálil do vlastní hlavy, ho nezabily.Poranění mozku ale způsobilo, že Franz zůstal těžce postižený.

„Poté se pokusil zastřeliti sebe, avšak toto se mu nepovedlo a zranil se tak značně, že již nikdy nebude moci nabýti svého původního zdraví neb stavu,“ psalo se v dobovém tisku. Přes těžké zranění stanul Franz L. před trestním soudem v Chebu. Jeho fyzický i psychický stav nedovolil, aby obžalovaný přesněji vysvětlil motiv svého děsivého skutku. Soudce zohlednil jeho poranění i nízký věk a vyřkl relativně mírný trest. Ve vězení měl Franz strávit tři roky.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.