Člen spolku Veselá mysl se zastřelil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Člen spolku Veselá mysl se zastřelil!

Mladík se zastřelil z nešťastné lásky.
Mladík se zastřelil z nešťastné lásky. (Ilu)

Zřejmě neopětovaná láska byla důvodem, který vedl Václava W. (†17) k dobrovolnému odchodu z pozemského světa. Život si vzal v září 1926 v lese poblíž skal u poutní cesty nedaleko Raspenavy na Liberecku.

Mladík odešel z domova a byl dva dny nezvěstný. Nikdo neutušil, že si s sebou do lesa vzal střelnou zbraň. O nálezu těla informoval i dobový tisk. „V lese u Raspenavy byl nalezen sedmnáctiletý povozník Wenzel W., narozený 17. června 1909 v Luhu, okres Frýdlant. Jmenovaný spáchal sebevraždu zastřelením,“ psali novináři.


Podle dochovaných zpráv byl Václav W. velmi dobrý zpěvák, člen pěveckého spolku Veselá mysl. Jeho dalším koníčkem byla jízda na kole. V okolí ho všichni znali jako optimistu se spoustou plánů do budoucna. O slečně, kvůli které si vzal život, naopak nevíme vlastně nic. Jeho přátelé pouze věděli, že je zamilovaný. Na místě jeho sebevraždy stojí dodnes železný kříž, který připomíná tragédii mladého, teprve sedmnáctiletého kluka, který měl celý život před sebou.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.