Ovčáka vrah brutálně ubil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ovčáka vrah brutálně ubil!

Muže zavraždili při pasení ovcí.
Muže zavraždili při pasení ovcí. (Ilustrační foto ara)

Záhadné zmizení pasáka ovcí Ondreje M. z obce Vojkovce u Spišské Nové Vsi v červnu 1920 znepokojilo místní obyvatele. Nejčernější obavy se bohužel vyplnily. Děti pasoucí dobytek nedaleko dědiny totiž našly ovčákovu mrtvolu. 

Ondrejovy ostatky ležely v lese zvaném Peklisko. Nepochybně se jednalo o surovou vraždu. Tělo nebohého muže neslo stopy po brutálním útoku, ovčáka někdo doslova ubil k smrti. Za účelem objasnění vraždy a dopadení vraha či vrahů byla ustavena soudní komise. Případu se ujali četníci ze stanice Krompachy. Bohužel, přes veškerou snahu a shromáždění celé řady svědectví se pachatele vraždy nepodařilo zjistit. Největší záhadou zůstával motiv.

Ondrej M. byl ve Vojkovcích i v okolí známý jako dobrosrdečný a všemi oblíbený »juhas«, jak se v kraji místním pastevcům ovcí říkalo. Neměl žádné nepřátele. Navíc byl chudý a jeho přepadením by si nikdo k žádnému zisku nepomohl. Ondrej M. byl pochován tam, kde zemřel. V lese řečeném Peklisko, a to za hojné účasti spoluobčanů. Není také vyloučeno, že pohřbu se zúčastnil i nikdy nevypátraný a nepotrestaný vrah. To už se ale dnes nedozvíme...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.