Po smrti dcerky se chtěl zabít! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Po smrti dcerky se chtěl zabít!

Dívku srazil řidič motocyklu.
Dívku srazil řidič motocyklu. (Ilustrační foto ara)

Dívenku (†5) srazil v březnu 1930 na okresní silnici u Hrabové nedaleko Ostravy neopatrný motocyklista. Otec dítěte se pokusil spáchat sebevraždu. Řidič motorky chtěl z místa ujet, ale nepodařilo se mu to.

Dopravní nehody s následným úmrtím člověka byly ve třicátých letech minulého století poměrně řídké. K tragédii u Hrabové došlo za tmy v sedm večer. Řidič motocyklu se pokusil zmizet ve večerní tmě. Občané přítomní na místě neštěstí mu to ale nedovolili. Obklopili ho, zadrželi a následně předali policii. Mezi muži zákona, kteří ho přijeli zatknout, byl však právě otec nebohé dívenky.


Ten, když zjistil, že jde o jeho dítě, vytáhl v šoku služební zbraň a chtěl se zabít. Kolegové mu v tom naštěstí zabránili. „Po silnici jel neznámý motocyklista. V okamžiku, kdy chtěl předjet auto, zachytil pětiletou holčičku tak nešťastně, že ji několik metrů vlekl po zemi. Holčičce přitom vyhřezl mozek. Nešťastný otec, když se dozvěděl o smrti své dcerky, chtěl v zoufalství spáchat sebevraždu,“ informoval o tragédii dobový tisk. Kdo měl dítě hlídat, když se toulalo po silnici, se v dobových záznamech nedochovalo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.