Šílenec střílel na policisty vzduchovkou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Šílenec střílel na policisty vzduchovkou!

Rozzuřený mladík pálil po policistech jak smyslů zbavený.
Rozzuřený mladík pálil po policistech jak smyslů zbavený. (Ilustrační foto scom)

Šílený mladík (24) řádil v únoru 1988 ve Smržově na Královéhradecku. Nejprve podpálil dům svého souseda (52) a pak střílel na příslušníky VB ze vzduchovky.

Oba muži se spolu v osudný den pohádali. Duševně chorý mladík vzal tři sta kusů pevného podpalovače PE-PO a zapálil ho na různých místech rodinného domu nenáviděného souseda. Hořící pevný podpalovač způsobil v domě požár, jehož následky byly následně vyčísleny na 40 tisíc tehdejších Kčs. Za takovou částku se ve druhé polovině osmdesátých let minulého století daly koupit například tři barevné televizory.

Žháře a násilníka obklíčila jednotka příslušníků SNB. Rozzuřený muž po nich pálil ze vzduchové pušky. Nakonec byl ale přece jen polapen a zadržen. K jeho trestnímu stíhání ovšem nedošlo. Protože šlo o duševně chorého muže, byl bez otálení umístěn do psychiatrické léčebny.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.