Oběsil se před očima svých sester! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Oběsil se před očima svých sester!

Neuvěřitelnou tragédií skončila v únoru 1968 původně nevinná hra tří sourozenců v Jaroměřicích na Znojemsku. Na jejím konci byla nechtěná sebevražda školáka (†13).

Chlapec chtěl vystrašit dvě mladší sestry, s nimiž si hrál  na dvoře rodinného domu. Rozhodl se, že vyleze na půdu a »zkusí se oběsit«. Klučina skutečně na půdě přehodil přes jeden z trámů pod střechou drát, na kterém vytvořil smyčku. Tu si v pokleku navlékl na krk.


Vše měla být jen hloupá hra, ale pak došlo k tragédii. Smyčka kolem jeho šíje se stáhla a chlapec se před očima obou sestřiček uškrtil. Dívky vzápětí běžely s pláčem a nářkem k sousedům, neboť rodiče v osudnou chvíli nebyli doma. Sousedé všeho nechali a doběhli na půdu, avšak, jak napsal dobový tisk, »jejich pomoc i pomoc přivolaného lékaře byly již marné«. Dívky, které smrti vlastního brášky přihlížely, utrpěly psychické trauma.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.