Tři sourozenci uhořeli v ložnici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Tři sourozenci uhořeli v ložnici!

Rodiče nechali doma zápalky a tragédii se už nedalo zabránit.
Rodiče nechali doma zápalky a tragédii se už nedalo zabránit. (Ilustrační foto ara)

Opravdu hrůzná tragédie se odehrála počátkem července 1968 v obci Louchov na Chomutovsku. V plamenech tu našly smrt tři bezmocné malé děti (1 až 4). Rodiče uvěřili, že když je nechají samotné, nic se nestane.

Chomutovští kriminalisté, kteří kauzu vyšetřovali, zjistili, že rodiče trojice maličkých sourozenců odešli brzy po svítání do práce v místním státním statku. Děti, které ještě spaly, zamkli v ložnici s tím, že kolem deváté hodiny bude matka zpátky doma. Rodiče předpokládali, že tou dobou budou jejich potomci ještě stále spát.

Bohužel, nespali. „Když se matka v 9 hodin vrátila domů, našla všechny tři děti v doutnající posteli v ložnici mrtvé. VB zjistila, že rodiče zapomněli na nočním stolku zápalky,“ napsal dobový tisk. Co se odehrálo, si lze snadno domyslet. Některé z dětí se probudilo a krabička se zápalkami byla vítaným rozptýlením. Jenže vyšlehly plameny a tragédii se nedalo zabránit...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.