Otrávila tři lidi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Otrávila tři lidi!

Plynový sporák proměnila dívka ve vražednou zbraň.
Plynový sporák proměnila dívka ve vražednou zbraň. (Profimedia.cz)

Neuvěřitelná zpráva se rozlétla v lednu 1988 severočeským Chomutovem. Krajský prokurátor v Ústí nad Labem totiž vzal do vazby 17letou dívku, a to pro trestný čin trojnásobné dokonané vraždy!

Dívka vešla 14. ledna 1988 večer do jednoho z bytů v domě v chomutovské Sokolovské ulici, kde pustila na nejvyšší výkon hořáky plynového sporáku. Plyn ovšem poté úmyslně nezapálila, přičemž si byla dobře vědoma toho, že tím bezprostředně ohrožuje na životě dva muže a jednu ženu, kteří v bytě spali. Šlo o její rodinné příslušníky, s nimiž se hádala. Dívka pak z domu odešla a na místo činu se vrátila až druhého dne. To už ale byli tři nešťastníci mrtví.

Motivem smrtícího útoku vůči třem lidem byly zřejmě rodinné problémy, které se nepochopitelným způsobem pokusila »vyřešit«. Prokurátor navrhl deset let vězení, co se ale pak s mladou vražedkyní stalo, není známo...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.