Vrahem byl ženich! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Vrahem byl ženich!

Svatba s vrahem asi nebyla pro nevěstu nejšťastnějším dnem v životě.
Svatba s vrahem asi nebyla pro nevěstu nejšťastnějším dnem v životě. (Ilustrační foto Scom)

Šok prožila v listopadu 1930 nevěsta z Hlinek u Bečova nad Teplou během svatebního obřadu. Na oslavu nevtrhla žádná zhrzená sokyně, ale policie. A ženicha Antonína K. odvedli v železech. Novopečený ženáč totiž v září téhož roku zavraždil hospodskou...

Antonín K. byl pěkné kvítko. Poctivá práce mu příliš nevoněla, ale peníze si opatřit uměl – i za cenu vraždy. V Přestanově u Ústí nad Labem ubil a okradl majitelku místního hostince. Ze severu Čech zmizel po hrůzném skutku na Sokolovsko, kde se drze vydával za stavitele.


Nechával se titulovat »pane inženýre«, ačkoli mu takový akademický titul nepatřil. Kouzlu falešného inženýra a stavitele podlehla jedna místní slečna z lepší rodiny. Policejní zásah jí notně zkazil nejen svatební den, ale i kus dalšího života. Měla totiž z ostudy kabát. Zlotřilý Antonín K. byl rovnou ze svatby odveden v poutech před soudce okresního soudu v Bečově nad Teplou.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.