Krkavčí matka utýrala miminko! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Krkavčí matka utýrala miminko!

Fotografie
Fotografie (internal)

Ačkoli lékaři neurologické kliniky v Hradci Králové dělali na Nový rok 1965 vše, co bylo v jejich silách, život těžce zraněné pětiměsíční holčičky zachránit nedokázali. Protože měli podezření na trestný čin, informovali Veřejnou bezpečnost.

Miminko přivezla do špitálu jeho matka Drahomíra H. (22) z Jaroměře. Ve svém bydlišti měla mladá žena poměrně špatnou pověst. Vyšetřovatelé zjistili, že oprávněně. Místo aby si děvčátko užívalo první Vánoce v životě, krkavčí matka mu těsně před svátky roku 1964 zlomila nožičku. A tím nepochopitelně kruté zacházení s miminkem neskončilo. Ženu rozčilovalo, že vážně zraněné dítě pláče.

"Místo vyhledání lékařské pomoci ještě dále naříkající dceru týrala, mimo jiné i bitím do hlavy. Teprve 31. prosince, kdy děcko vytrvale plakalo a už ani nepříjimalo potravu, rozhodla se "matka" dovézt je do hradecké nemocnice," napsal dobový tisk. To už však bylo na záchranu děvčátka bohužel příliš pozdě. Drahomíra H. putovala do vyšetřovací vazby a pak před soud.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.