Zloděje kufrů zatkli preventivně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Zloděje kufrů zatkli preventivně!

J. K. býval notorickým zlodějem kufrů a batohů na velkých nádražích.
J. K. býval notorickým zlodějem kufrů a batohů na velkých nádražích. (Ilustrační foto ara)

Nejen za časů rady Vacátka, ale i v šedesátých letech minulého století se v pražském podsvětí pohybovala řada rázovitých figurek, »specialistů« na různé druhy zločinu. Tak třeba jistý J. K. býval notorickým zlodějem kufrů a batohů na velkých nádražích.

Jakmile ho příslušníci Veřejné bezpečnosti zahlédli s batožinou v ruce, bylo jisté, že si nese další ukradenou kořist. A to, i když ztrátu zavazadel cestující ani nestihl ohlásit... Přesvědčil se o tom i pan G. F., který do naší metropole přijel v březnu 1966 rychlíkem ze slovenského Štúrova. Sotva vystoupil na tehdejším nádraží Praha-střed, dnes Masarykově nádraží, už mu chyběly kufr a taška. Nešťastný muž chvíli marně pobíhal po peronu a nádražní hale, a pak zazvonil u dveří železničního oddělení VB.


A zažil příjemný šok! Na policejní služebně našel nejen svůj kufr a tašku, ale taky chlapíka, který mu je ukradl. Pan G. F. i se svými zavazadly putoval spokojeně na hotel, kdežto zloděj J. K. už tradičně před soud.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.