Neúspěšný sebevrah zničil panelák! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Neúspěšný sebevrah zničil panelák!

Výbuch poškodil nosnou konstrukci paneláku.
Výbuch poškodil nosnou konstrukci paneláku. (Ilustrační foto ara)

Chtěl zemřít a bylo mu jedno, kolik lidí strhne na onen svět s sebou. Podnapilý muž (32) otevřel v lednu 1969 v Lázních Kynžvart u Chebu kohouty propanbutanového vařiče a vyhodil do povětří panelák.

Sebevrah si vybral pro svůj odchod ze života první den roku 1969. Unikající plyn ovšem ucítili další nájemníci paneláku a pokusili se vyrazit dveře sebevrahova bytu. Pak došlo k explozi. Šetření kauzy, která vyděsila všechny občany západočeského lázeňského městečka, se ujali kriminalisté Veřejné bezpečnosti. Spolupracovali při tom s vyšetřovatelem požárního sboru, neboť po výbuchu plynu vypukl v paneláku mohutný požár. Jako zázrakem nikdo nezemřel, přežil i neúspěšný sebevrah. Zraněno bylo ale čtrnáct lidí, čtyři těžce.


Exploze také poškodila nosnou konstrukci paneláku. „Výbuchem bylo poškozeno zdivo i u dalších bytů a došlo k vychýlení panelových příček,“ referoval dobový tisk. Statik vyčíslil hmotnou škodu na domě na 200 000 Kč. Za tuto sumu se v roce 1969 daly koupit například čtyři tehdy oblíbené osobní automobily značky Škoda 100. Důvody, proč chtěl neúspěšný sebevrah zemřít, si nechal pro sebe. Za svůj čin skončil před soudem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.