Vojenský zběh zavraždil milenku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vojenský zběh zavraždil milenku!

Voják svou dívku zastřelil.
Voják svou dívku zastřelil. (Ilustrační foto ara)

K trestu smrti odsoudil divizní soud na jaře roku 1930 vojenského zběha a vraha, vojína Oldřicha K. Ten dezertoval od svého útvaru, kde vykonával vojenskou službu, a na útěku zastřelil mladou dívku. Prý ho nakazila pohlavní chorobou...

Oldřich K. se se svou obětí už delší dobu intimně stýkal. A po svém útěku zamířil právě za ní. Nešlo však rozhodně o žádné romantické dostaveníčko.

Láska Oldřicha K. se totiž změnila v nenávist, když zjistil, že trpí pohlavní nemocí. Z nemilé situace vinil právě svou dívku, kterou vylákal na schůzku do lesa. Tam na ni vytáhl služební zbraň.

„Oldřich K. desertoval a zastřelil v lese Kalvarie u Opavy svoji milenku, která jej podle jeho tvrzení nakazila strašlivou pohlavní chorobou,“ psal dobový tisk. Vojenští soudci neprojevili ani tu nejmenší mírou shovívavosti a poslali Oldřicha K. na popraviště.

Odsouzenec se tedy odvolal k Nejvyššímu soudu. Ten ale nenašel na verdiktu soudu první instance žádnou vadu. Proto žádost vraha Oldřicha K. o změnu rozsudku zamítl a trest smrti potvrdil.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.