Lupiči měli spadeno na opilce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Lupiči měli spadeno na opilce!

Opilce lupiči považovali za snadnou kořist.
Opilce lupiči považovali za snadnou kořist. (Ilustrační foto ara)

Dva mladíci působili důvěryhodně, když 25. září 1956 na nádraží ve Svinově obětavě nabídli Emanuelovi Ř. z Havířova, že ho zavedou na autobusovou zastávku, kterou hledal. Místo toho jej ale dva ničemové dovedli až k Nové Vsi. Tam ho zbili a uloupili mu 400 Kč.

Za tuto částku se tehdy dal koupit pár bot nebo devět kilo hovězího masa. Smůlou Emanuela Ř., který osudného dne cestoval z Opavy do Doubravy, bylo, že před cestou popíjel v hospodě.

Pro dvojici lumpů se opilý muž stal velmi snadnou kořistí. Ostravští kriminalisté ale předvedli, že své řemeslo ovládají na výbornou. Za necelý měsíc oba gaunery našli a nasadili jim ocelové náramky.

Šlo o Otakara K. (19) a dva roky staršího Zdeňka H. Přepadávání a olupování podnapilých cestujících či chodců bylo, jak se ukázalo, jejich »specialitou«. Ale nejen to! V Ostravě a okolí také kradli zaparkované motocykly.

Detektivové kriminální služby je z řady takových případů usvědčili a poté je předali ostravskému soudu k potrestání.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.