Dluhy dohnaly rolníka k sebevraždě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Dluhy dohnaly rolníka k sebevraždě!

Muž se zabil střelou do hlavy.
Muž se zabil střelou do hlavy. (Ilustrační foto ara)

Náhlé a zdánlivě nevysvětlitelné zmizení rolníka Václava A. (45) z Mnichovského Týnce na Lounsku vyvolalo v červenci 1948 ve vsi zděšení. Kam a proč se ztratil, nedokázal pochopit nikdo z jeho blízkých.

Záhadu nakonec rozuzlil čtrnáctiletý syn zmizelého zemědělce. Šlo o tragédii... Zděšený školák svého otce našel mrtvého v chlévě opodál stojícího domku, který byl už nějakou dobu neobydlený. Muž se zabil střelou do hlavy. Vedle mrtvoly ležela kulovnice patřící Václavu A. Nikdo z rodiny ani ze sousedství přitom neslyšel osudný výstřel. „Tížily ho finanční starosti a neviděl z této situace jiného vysvobození než použití lovecké pušky,“ referoval dobový tisk.

Místní občané ihned informovali lékaře MUDr. P. ze sousedního Chožova. Ten vzápětí dorazil na místo nešťastné události, ale mohl už udělat pouze jediné – konstatovat nešťastníkovu smrt. Sebevraždu Václav A. spáchal zřejmě v noci. Rodina neměla o finančních obtížích, které rolníka sužovaly natolik, že ho dohnaly k dobrovolnému ochodu z pozemského světa, ani tušení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.