Vraha popravili po deseti letech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Vraha popravili po deseti letech!

Deset let běhal po svobodě, šibenici vrah ale nakonec stejně neunikl.
Deset let běhal po svobodě, šibenici vrah ale nakonec stejně neunikl. (Ilustrační foto Scom)

Úsloví o pomalu meloucích božích mlýnech se zcela naplnilo v případě vraždy bohatého tachovského obchodníka z roku 1894. Pachatel skončil na šibenici deset let po spáchání hrůzného činu…

Nešťastného obchodníka přepadl vrah v jeho ložnici. Zardousil ho polštářem a poté mu zasadil dva údery do hlavy masivním kovovým svícnem. Pak zločinec posbíral v domě všechny zlaté i stříbrné předměty, veškeré peníze, které objevil, a potom zmizel. Mrtvolu našla za tři dny obchodníkova manželka, když se vrátila domů z Mariánských Lázní. Nervově se zhroutila a zbytek života strávila v psychiatrické léčebně.


Četníci ani kriminálka nedokázali pachatele vypátrat. Vražda byla objasněna až po deseti letech, když v Chebu umírala Johanna S., kdysi služebná u zavražděného tachovského obchodníka. Na smrtelném loži prozradila, že vrahem byl její tehdejší milenec, s nímž měla dítě. Ten ovšem služebnou později opustil a pohrozil jí, že ji taky zabije, pokud ho prozradí. Vraha zatkli četníci po týdenním pátrání. U soudu dostal provaz.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.