Nevěrnice zabila nemanželské dítě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Nevěrnice zabila nemanželské dítě

Žena o nemaželské dítě nestála
Žena o nemaželské dítě nestála (Ilustrační foto: Scom)

Nevěrná Růžena O. porodila roku 1931 dítě. Její manžel věděl, že potomek není jeho. Chlapeček se sice narodil zdravý, ale brzy za záhadných okolností zemřel...

Růžena žila s nemanželským dítětem v chalupě svého muže a pochopitelně to nebylo soužití radostné. Podvedený manžel dával Růženě najevo, jak jí opovrhuje a dítě nesnáší. Žena pak prohlásila, že hošíka našla v kolébce mrtvého. Chlapečkova náhlá smrt byla sousedům podezřelá a oznámili vše četníkům. Zdůraznili, že Růžena neměla k synovi dobrý vztah a že mu mohla ublížit. Matka se k vraždě dítěte nejprve skutečně přiznala. Zanedlouho ale své doznání odvolala. V jednací síni před trestním senátem však pod přísahou vypovídala už zase tak jako bezprostředně po zahájení vyšetřování. „Pro výčitky svého muže a rodičů, když dítě nechtělo píti a chřadlo, jsem násilím ukončila jeho život,“ řekla před soudem. Chlapce nejspíš zadusila. Navzdory přiznání porota Růženě O. přiznala polehčující okolnosti a poslala ji z vazební věznice na svobodu. Zda ji její podvedený manžel opět přijal pod svou střechu, není známo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.