Utopili se z nešťastné lásky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Utopili se z nešťastné lásky!

Mladí milenci si před sebevraždou svázali ruce a skočili do řeky.
Mladí milenci si před sebevraždou svázali ruce a skočili do řeky. (Foto: ara)

Dvě bezduchá těla vyplavil v roce 1902 proud řeky Mže poblíž výletní restaurace u západočeského Stříbra. Mladík a dívka měli pevně svázané ruce a i ve smrti se drželi. Místní obyvatelé mrtvé poznali, šlo o Margarethu G. a Eduarda H.

Ve Stříbře se vědělo, že mladí lidé spolu chodili, plánovali svatbu a společný život. Dobrovolně si nakonec zvolili i společný odchod z pozemského světa. Důvodem jejich sebevraždy byl fakt, že Margharetini rodiče Eduarda jako zetě odmítali a ke sňatku by nikdy nesvolili.Milenci si vzájemně svázali ruce šátkem, aby se drželi až do poslední chvíle, a pak skočili do Mže.

Dvojice zanechala dopis na rozloučenou, který četníci našli v Eduardově náprsní tašce. Ačkoli byl silně zmáčený říční vodou, text se dal přečíst. Jak informoval regionální dobový tisk, ve zmíněném dopise milenci napsali, že »chtějí společně zemříti a nalézti tak souznění svých duší alespoň po smrti, když jim toto nebylo dovoleno ještě za jejich krátkého života«.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.