Za vraždu dcerky dostal po zásluze provaz! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Za vraždu dcerky dostal po zásluze provaz!

Fotografie
Fotografie (internal)

Nepochopitelná krutost! Vlastní tříměsíční dcerušku umlátil a pak zakopal na zahradě
František Z. (23) z Petřvaldu na Karvinsku. Její matce Anně S. tvrdil, že se o dítě stará jeho známá...

Holčička byla »nechtěňátko«. František Annu přemlouval a pak i nutil k potratu. Anna se však nedala zviklat, úspěšně dítě donosila a porodila zdravé miminko. Krkavčího otce však neobměkčil ani pohled na roztomilou holčičku. Dítě nechtěl za žádnou cenu a v jeho hlavě se zrodil strašlivý plán. Pod záminkou, že si Anna potřebuje odpočinout, holčičku odnesl s tím, že se o ni po nějaký čas postará jeho známá. Ve skutečnosti dcerku ubil k smrti a pak zakopal pod zem. Anně ovšem nedokázal vysvětlit, kde děcko je, a tak se zoufalá matka obrátila na četníky. František Z. usedl na lavici obžalovaných 11.září 1931. „Nejevil žádnou lítost a sebevědomě se obhajoval. Tvrdil, že v hnutí mysli
přivoděném srdečním záchvatem dítě sice uškrtil, ale rozhodně s ním o haldy kamení nepraštil, nýbrž nesl ho domů, uklouzl a při tom mrtvolka narazila hlavou o kamení,“ psal dobový tisk. Za vraždu malé holčičky dostal František Z. provaz.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.