Vrah lékaře se otrávil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Vrah lékaře se otrávil!

Vrah se po hrůzném činu pokousil neúspěšně otrávit jedem.
Vrah se po hrůzném činu pokousil neúspěšně otrávit jedem. (Ilustrační foto ara)

Šesti výstřely z revolveru zavraždil v červenci 1930 ruský emigrant Boris B. (31) lékaře M. z Roudnice nad Labem. Hrůzný zločin spáchal přímo v lékařově ordinaci.

Boris B. nebyl spokojený s tím, jak ho doktor M. léčil. Spory trvaly několik let a naštvaný pacient se rozhodl vyřešit je jednou provždy. Vtrhl do ordinace a lékaře zastřelil. Po vražedném útoku se Boris B. nechal odvézt osobním automobilem z Roudnice do Litoměřic.


Cestou ovšem spolkl nepozorovaně silnou dávku jedu, takže nic netušící řidič ho přivezl do cílového města v hlubokém bezvědomí. Litoměřičtí lékaři však odvedli husarský kousek a Borise B. zachovali při životě. Ve vazební cele cizinec sebevražedný pokus zopakoval. Opět neúspěšně. V listopadu 1930 stanul Boris B. před litoměřickým porotním soudem. Ve své závěrečné řeči požádal porotu, aby ho odsoudila k trestu smrti. Toto přání mu ovšem porotci nesplnili. Za vraždu dr. M. ho poslali do těžkého žaláře. Překvapením ovšem pro všechny zúčastněné byla výše trestu – pouhých pět let.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.