Ubodal manželku i bratra! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Ubodal manželku i bratra!

Řemeslník zavraždil nevěrnou ženu i bratra.
Řemeslník zavraždil nevěrnou ženu i bratra. (Shutterstock.com)

Mladšího bratra a svou ženu v únoru 1905 ubodal v Mariánských Lázních řemeslník S. Zjistil totiž pikantní pravdu. Manželka mu s bratrem nasadila parohy.

Motivem dvojnásobné vraždy byla žárlivost a msta. Řemeslník S. požádal několik měsíců před vraždou svého bratra, aby pomáhal jeho manželce na jejich hospodářství. Jeho žena se však do švagra zamilovala a začali si románek. O tom, že mu manželka nasazuje parohy s vlastním bratrem, se starší S. dozvěděl od sousedů. Uhodil na choť, ta se mu ale vysmála do očí. Paroháč dokonce přemýšlel o sebevraždě, nakonec si to ale rozmyslel a doufal, že se situace nějak vyřeší sama.

Ale to se spletl. Románek jeho paní s bratrem pokračoval, a tak se řemeslník rozhodl, že se musí pomstít. Oba milence poslal na věčnost a pak zmizel. „Po třech dnech obdržela četnická stanice v Mariánských Lázních nepodepsané udání na S. adresu. Při domovní prohlídce nalezla policie obě těla a vydala na S. zatykač. Posléze jej zadrželi četníci v Tachově,“ napsal dobový tisk. Při zatčení nekladl S. odpor. Prý se mu ulevilo, že se zbavil hrůzného tajemství. 

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.