Penzista zavraždil manželku sekerou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Penzista zavraždil manželku sekerou!

Penzista ubil ženu sekerou.
Penzista ubil ženu sekerou. (Ilustrační foto Scom)

Měl dost hádek a vyřešil sekerou! Penzista Antonín B. (60) z Lanžhota na Břeclavsku ubil roku 1965 svoji manželku. Už prý nemohl snést její svárlivou povahu.

Manželský svazek Antonína B. a jeho ženy se postupně měnil v »nefalšovanou Itálii«. V Lanžhotu bylo veřejně známou věcí, že se pár hádá. V domku se často křičelo, hádky a spory se s přibývajícím časem stupňovaly. Že však penzista pošle svou choť na onen svět brutálně sekyrou, to přece jen sousedy a známé šokovalo.


„Vraždou vyvrcholily narůstající rozpory mezi ním a jeho druhou ženou,“ psal dobový tisk. Jak skončilo první manželství Antonína B., zda rozvodem, nebo úmrtím manželky, není známo. Druhé však ukončil rázně on sám, když během hádky vytáhl sekeru a tupou stranou ženu doslova utloukl. Okresní soud v Břeclavi poslal v ledna 1966 vraha do tuhého kriminálu na čtrnáct let nepodmíněně.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.