Oběť ubili před školou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Oběť ubili před školou!

Muže ubili kamenem.
Muže ubili kamenem. (Ilustrační foto ara)

Mrtvolu muže (†48) našli v lednu 1969 náhodní chodci na polní cestě asi dva kilometry od obce Horňa na východním Slovensku. Kriminalisté košické krajské mordparty zjistili, že nešťastník zemřel na následky úderu tvrdým předmětem do spánkové kosti.

Dalším pozoruhodným objevem byl nesporný fakt, že nebožtík nezemřel v polích. Byl zavražděn přímo uprostřed obce, před budovou místní školy. Odtud pak kdosi mrtvolu, tajně a nepozorovaně, odtáhl pryč z dědiny na místo, kde byla později nalezena.

Kriminalisté vyslechli všechny místní občany a ve výpovědích dvou bratrů (29 a 24), se ukázaly rozpory a nesrovnalosti. Podobně jako zmíněná dvojice, tedy nepochybně lživě, vypovídal i další mladík (23).

Všechny podezřelé vyšetřovatel zadržel a nechal je umístit do policejní cely. Ukázalo se, že nešťastníka ubili kamenem. Důvodem vražedného útoku byla pravděpodobně opilecká hádka, která vznikla ze zcela malicherných důvodů.  

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.