Vykradl osmnáct aut | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Vykradl osmnáct aut

Zloděj se specializoval na autorádia.
Zloděj se specializoval na autorádia. (Ilustrační foto ara)

Na vykrádání zaparkovaných osobních automobilů se během roku 1987 takříkajíc specializoval poberta (29) z Vlašimi na Benešovsku. Do »akce« se vydával mimo své domovské město pod bájným Blaníkem, a sice do sousedního Benešova či do Prahy.

Vyloupit nehlídané auťáky, odnést si z nich tehdy hodně žádaná autorádia či kazetové přehrávače a výhodně je prodat na černém trhu, to byl cíl každé zlodějské výpravy, kterými si nenechavý Středočech vylepšoval svou finanční situaci. Jak na to, s tím si pokaždé snadno poradil. Stačilo rozbít boční okénko a cesta k bezpracnému zisku byla volná!

Celkem takto chmaták vykradl osmnáct vozidel. Jenže každá písnička má svůj konec, a tak tomu bylo i s řáděním zmíněného filuty. Jak dne 16. září uvedeného roku napsal denní tisk, dlouhoprsťák padl do rukou příslušníkům bývalé Veřejné bezpečnosti v Praze 7. Ti ho načapali a rovnou předali do vazební cely. Vyšetřovatel vyčíslil škodu, kterou stihl napáchat, částkou přesahující 60 tisíc korun. Tolik tenkrát stál nový osobní vůz Škoda 120 L. Část odcizených věcí byla nalezena při domovní prohlídce v pobertově vlašimském bytě a vrácena původním majitelům.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.