Bandita loupil v podmínce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Bandita loupil v podmínce

Na svou oběť vytáhl lupič nůž.
Na svou oběť vytáhl lupič nůž. (Ilustrační foto ara)

Někteří lidé jsou zřejmě nepoučitelní a nenapravitelní. Typickým příkladem může být v tomto směru mladý zlotřilec (26), který v Babicích nad Svitavou na Brněnsku nožem ohrožoval v červenci 1974 stejně starého občana.

A nejenže přepadenému s žabikuchem v ruce vyhrožoval zraněním a třeba i zabitím, on dotyčnému nakonec uloupil náramkové hodiny a taky blíže nespecifikovanou peněžní částku. S kořistí pak zmizel v noční tmě. Oloupený Moravan měl naštěstí solidní pozorovací talent a paměť na tváře, takže příslušníkům bývalé Veřejné bezpečnosti, kterým přepadení nahlásil, dokázal poskytnout banditův poměrně věrný popis.

Muži zákona tak měli při vyšetřování trestného činu ulehčenou práci. Vcelku brzy se dostali gaunerovi na kobylku a ten nakonec skončil v ocelových poutech. A teď je namístě vrátit se k první větě tohoto článku. Soudně trestaný ničema totiž loupil v době, kdy pobýval na svobodě, jak se říká, v podmínce. Proto ho VB okamžitě eskortovala zpátky do basy, kam patřil. Musel počítat s dalším soudem a s dalším prodloužením svých »zamřížovaných časů«.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.