Drama lásky a démon žárlivosti | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Drama lásky a démon žárlivosti

Dívka si vysekala díru v ledu a skočila do vody.
Dívka si vysekala díru v ledu a skočila do vody. (Ilustrační foto ara)

Pod titulkem »Drama lásky a démon žárlivosti« informoval deník Československá republika 9. února 1925 o smutných událostech, které se nedlouho předtím udály po tancovačce v obci Hodkov na Kutnohorsku.

List psal: „Před týdnem konala se v Hodkově taneční zábava. Po zábavě doprovodil Josef S. (19), syn rolníka z Hodkova, ve čtyři ráno svoji milou Kateřinu K. (†19) domů a vrátil se opět do hostince. Kateřina na milence velmi žárlila. Když se to dozvěděla, vzala sekeru, odešla do lesa zvaného Bukovec, tam na malém rybníčku vysekala otvor v ledu a po hlavě skočila do vody.

Matka pohřešila dceru, šla po stopě za ní a ještě s jinými lidmi vytáhla ji z vody. Kateřina byla mrtva, oživovací pokusy selhaly. Když se to později dověděl Josef S. od sestry Kateřininy, vyběhl z hostince a doma otrávil se arsenem.“ Dívka tedy zemřela, mládenci dokázali lékaři v kutnohorské nemocnici, kam byl převezen, život zachránit. List pokračoval: „Příčinu svého zoufalého činu nechce udati, a také prý neví, proč si Kateřina zoufala. Sebevražda milenců je tím nevysvětlitelnější v celém okolí, ježto obě rodiny žily v úplné shodě a také nikdo milencům nebránil.“

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.