Lupiči ještě nebylo osmnáct | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Lupiči ještě nebylo osmnáct

﷯Dřínovské jezero, kde mladík řádil, ﷯dnes u Mostu už nenajdeme.
﷯Dřínovské jezero, kde mladík řádil, ﷯dnes u Mostu už nenajdeme.  (Ilustrační foto ara)

Pachatele dvojnásobného loupežného přepadení zadržela počátkem srpna 1967 kriminální služba tehdejší Veřejné bezpečnosti v Mostě. Překvapením pro detektivy byl fakt, že dopadený bandita J. H. (17) byl ještě mladistvý.

Denní tisk o tom informoval 4. srpna zmíněného roku. Přes svůj nízký věk měl tenhle dobře narostlý chasník z Jirkova na Chomutovsku spoustu sebevědomí. A když k tomu přidal i ostře nabroušený kuchyňský nůž ukrytý v kapse, troufl si na starší spoluobčany. Jeho oblíbeným »místem činu« byl břeh někdejšího Dřínovského jezera. Právě tam postupně přepadl dva nic netušící chodce.

Oba složitou situaci vyhodnotili shodně. Fyzická převaha zjevně k ledasčemu odhodlaného desperáta a hlavně nůž v jeho ruce je přinutily vydat všechny peníze, které měli u sebe. O jakou částku šlo, tisk neuvedl. Vzhledem k věku byl za trestný čin loupeže J. H. ohrožen nanejvýš pěti lety pobytu v base nepodmíněně. Dřínovské jezero byla zaniklá přehradní nádrž na řece Bílině v prostoru Lomu ČSA nedaleko Mostu. Roku 1981 byla zrušena kvůli postupující těžbě hnědého uhlí.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.