Kuchařky s dlouhými prsty | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kuchařky s dlouhými prsty

V závodní kuchyni se kradlo.
V závodní kuchyni se kradlo. (Ilustrační foto ara)

Lodnické řemeslo není snadné. Plavit se po řekách či mořích, to je každodenní dřina. Nikdo snad nepochybuje o tom, že lodníci, ať je to kapitán, kormidelník, strojník či topič, si zasluhují po plavbě sytě a dobře se najíst.

Čtyři kuchařinky pod vedením A. L. pracující v internátní jídelně společnosti Československá plavba labsko-oderská v Děčíně to samozřejmě věděly také. To jim ale nijak nebránilo servírovat strávníkům menší porce, než na jaké měli nárok. Kuchařinky se prostě řídily heslem »malá domů«, domů si tajně odnášely občas maso, jindy mouku, rýži, brambory, cukr, kávu – až to prasklo. Nastoupila hospodářská kriminálka a výsledkem vyšetřování byla obžaloba z rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Celá čtveřice v červenci 1965 usedla na lavici obžalovaných před trestním senátem Okresního soudu v Děčíně. A ten trestal. Jak napsal tisk 1. srpna, vedoucí kuchařku A. L. poslal na čtyřletý pobyt do zamřížovaného prostředí. Trojice jejích podřízených dopadla o něco lépe. Ty soud poslal do kriminálu svorně na dva a půl roku. Všem podle očekávání uložil také povinnost uhradit napáchanou škodu. O jakou částku šlo, média neuvedla.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.