Chmaták našel sobě rovného | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Chmaták našel sobě rovného

Zloději vykradli prodejnu potravin.
Zloději vykradli prodejnu potravin. (Ilustrační foto ara)

Vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá, říká známé přísloví. V praxi ho naplnil roku 1966 dělník F. K. (22) z Brna, když vyšel po odpykání trestu z vězeňské brány. Hned si našel jistého K. Š. (také 22) a druhého dne spolu vykradli samoobsluhu.

Měli ovšem ti dva kujóni smůlu, protože jihomoravské kriminálce bývalé Veřejné bezpečnosti se v té době docela dařilo, a tak oba poměrně brzy skončili zase za katrem. A ukázalo se, že F. K. se kromě zmíněné vloupačky samostatně – a neúspěšně – pokusil vykrást restauraci. Nezahálel ani K. Š., ten pro změnu »vybílil« spolu s mladistvým »chmatáckým učedníkem « prodejnu spotřebního družstva Jednota v Ořešíně. F. K. už si předtím třikrát poseděl v chládku, K. Š. dvakrát.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Jak 28. října zmíněného roku psal denní tisk, oba se sešli na lavici obžalovaných před Okresním soudem v Brně a ten jim svorně napařil tři zamřížované roky. To se ovšem zdálo málo okresnímu prokurátorovi, který se odvolal. A krajský soud v Brně mu vyhověl aspoň tím, že F. K. ještě rok přidal. Ořešín, o němž se tu píše, je městská část na severním okraji statutárního města Brna. Původně samostatná obec byla k Brnu připojena v roce 1971.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.