Šokující sebevražedný pokus | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Šokující sebevražedný pokus

Ilustrační foto
Ilustrační foto (ara)

Věřit vlastním očím nechtěli příslušníci bývalé Veřejné bezpečnosti v Brně, kteří koncem letních prázdnin roku 1972 zakročovali jménem zákona proti mladému opilému násilníkovi (22). Ten se přímo před nimi pokusil o sebevraždu překousnutím žil na zápěstích svých rukou.

Jak napsal deník Rudé právo 24. 8., ničemník, jehož totožnost list neupřesnil, nejprve vypil spoustu lihovin. Pod jejich vlivem dostal »zálusk« na erotické radovánky, ke kterým si vyhlédl jistou vnadnou Brňanku. Ta sice o žádný kontakt s vlezlým kořalou ani v nejmenším nestála, ale jemu to bylo naprosto fuk. A tak ženě nezbylo než zavolat na VB o pomoc.

Když hlídka dorazila na místo, rozdováděný »ochlasta« uniformované muže zákona fyzicky napadl, a jednoho z nich dokonce zranil. A pak se s výkřikem »Sedět nepůjdu, raději se zabiju!« začal intenzivně hryzat do vlastních zápěstí, takže mu hrozila vážná újma na zdraví včetně ohrožení vlastního života. Nakonec ho zklidnil až razantní služební zákrok VB. „Mladík byl předán na záchytnou stanici. Po vystřízlivění se bude zodpovídat z několika trestných činů, kterých se v podnapilosti dopustil,“ informoval deník závěrem.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.