Příslušníkům VB chtěl uplavat | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Příslušníkům VB chtěl uplavat

Ilustrační foto
Ilustrační foto (ara)

Milovníkům filmů s agentem Jejího Veličenstva 007 by se nejspíš líbila automobilová honička, která se v létě roku 1967 strhla v nočních ulicích Bratislavy v bývalém Československu.

James Bond by z ní zcela jistě vyšel jako vítěz, jistý M. H. (24) ale skončil v rukou mužů od bývalé Veřejné bezpečnosti. Denní tisk dne 27. července zmíněného roku psal: „V nočních hodinách oznámil občan V. H. na obvodním oddělení VB v Bratislavě-Novém Městě, že mu neznámý pachatel odcizil zaparkovaný osobní automobil, kde měl mimo jiné potraviny, fotoaparát, šatstvo a podobně. Hlídka VB ukradený vůz pronásledovala. Po několikeré výzvě k zastavení pokračoval neznámý až k jezeru Kuchajda.“ Pokud teď čtenář očekává, že tam ho muži zákona dostihli a zatkli – omyl! Tisk pokračoval: „Zde zloděj skočil do vody a přeplaval na můstek ve středu jezera. Tam se ukryl.“ Veřejná bezpečnost tedy požádala o výpomoc vojáky z místního armádního útvaru. Až za jejich přispění byl chmaták na jezeře konečně zatčen. Šlo o dosud netrestaného M. V. (24). Ten během dramatické jízdy bratislavskými ulicemi z auta postupně okénkem vyhazoval věci, jež měl ve svém dosahu. „Věci se našly a byly vráceny poškozenému,“ uvedl tisk.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.