Řádění opilého kamnáře | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Řádění opilého kamnáře

Ilustrační foto
Ilustrační foto (ara)

Opilý kamnářský pomocník Jan H. byl 13. března 1924 půldruhé hodiny před půlnocí zadržen policejní stráží, když předtím v Holečkově ulici na Smíchově napadal a obtěžoval chodce. 

Stráž divokého kamnáře dopravila na policejní služebnu v Košířích. Tak to následujícího dne napsal deník Československá republika. Pokud by si ovšem někdo myslel, že v úředních prostorách a v přítomnosti uniformovaných mužů zákona se Jan H., bytem na Smíchově, zklidní, byl by na velkém omylu. Právě naopak. Alkohol kolující v kamnářových žilách a tepnách zjevně zatemnil kamnářovu mysl natolik, že se na adresu službu konajících policistů dopustil několika hrubě urážlivých výroků a opakovaně odmítal uposlechnout jejich pokynů. Proto se služba rozhodla opilce umístit do separace, aby tam vystřízlivěl. Ovšem teprve v té chvíli spustil kamnářský pomocník tu pravou divočinu. S vulgárními nadávkami a hlasitým křikem se chtěl pustit do policistů dokonce pěstmi. Těm nezbylo nic jiného, než ochlastu spoutat a ponechat ve vazbě. Tím si ovšem Jan H. notně zkomplikoval situaci, protože teď už ho kvůli »protivení se stráži« čekal soud.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.