Šéfovi deset, lupičům dva roky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Šéfovi deset, lupičům dva roky

K loupeži došlo v Tanvaldu.
K loupeži došlo v Tanvaldu. (Ilustrační foto ara)

Trestní senát Okresního soudu v Jablonci nad Nisou vynesl dne 13. října 1966 rozsudek nad trojicí maskovaných ozbrojených lupičů, kteří 29. července téhož roku vyloupili poštovní úřad v Horním Tanvaldu na Jablonecku.

Zejména s iniciátorem přepadení Z. N. (32) se soud nikterak nepáral. Tohoto »bosse«, už soudně trestaného zlotřilce, který »akci« vymyslel, naplánoval a řídil, poslal za mříže na deset let, a to nepodmíněně. Pod komandem Z. N. se loupeže zúčastnili i mladší J. M. a S. I. V jejich případě přikročil soud ke značně mírnějším trestům – oběma uložil dvouletý nucený pobyt v zamřížovaném prostředí, také nepodmíněně.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Během letního přepadení pošty v Horním Tanvaldu si ozbrojení bandité na šokovaném personálu vynutili vydání částky 26 776 tehdejších československých korun. Při průměrné měsíční mzdě, která tehdy dosahovala těsně pod částku 1500 korun, by řadový občan musel pracovat půldruhého roku, aby si zmíněnou sumu vydělal. Severočeská kriminální služba bývalé Veřejné bezpečnosti společně s justicí dokázaly případ vyřešit a uzavřít za dva a půl měsíce.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.