Soudního znalce sebrala kriminálka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Soudního znalce sebrala kriminálka

Znalec záměrně stanovoval nižší hodnotu oceňovaných věcí.
Znalec záměrně stanovoval nižší hodnotu oceňovaných věcí. (Ilustrační foto ara)

Z krácení daní a přijímání úplatků obvinil v říjnu 1987 vyšetřovatel kriminální služby bývalé Veřejné bezpečnosti v Chebu místního občana (44). To by nebylo zase nic mimořádného, kdyby ovšem dotyčný nepůsobil jako renomovaný soudní znalec.

Deník Rudé právo 9. října zmíněného roku uvedl, že kujón v rámci výkonu funkce soudního znalce už od roku 1985 při vypracovávání znaleckých posudků pro chebskou celnici v nich vědomě a úmyslně uváděl nižší ceny zabavených výrobků. Podhodnocení výrobků činilo nejméně ve dvanácti případech částku dosahující téměř 80 tisíc tehdejších československých korun.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Jakou škodu tím nepoctivý znalec napáchal, o tom si čtenář udělá lepší představu, uvedeme- li, že například poměrně luxusní osobní vůz Škoda 130 GL tehdy stál 73 320 Kčs, ještě luxusnější Škoda 130 R dokonce 81 260 Kčs. A to nebylo všechno. „Bylo také prokázáno, že nejméně ve dvou případech vzal obviněný znalec za nekorektní posudky různé předměty jako úplatu. Šetření dále pokračuje,“ uvedl deník. Jak dopadl filuta z Chebu u soudu, není známo. Jisté ale je, že jako soudní znalec rozhodně skončil.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.